Szépművészeti Múzeum
A Szépművészeti Múzeum könyvtára – mely egyidős a múzeummal – a magyar és az egyetemes művészettörténet szakirodalmát gyűjti az ókortól napjainkig, külön előtérbe helyezve a festészet, a szobrászat és a grafika történetét. Közel 200 000-es dokumentumállománya nemzetközi összehasonlításban is nagynak számít, Magyarországon pedig ebben a gyűjtőkörben a legnagyobb és a legteljesebb. A könyvtárban népszerűsítő munkák éppúgy megtalálhatók, mint alapvető kézikönyvek és a legnaprakészebb magyar és nemzetközi tudományos szakkiadványok.

A könyvtár olvasóterme 70 férőhelyes, szabadpolcán közel 25 ezer kötetnyi szakrendben elhelyezett könyv és folyóirat segíti az olvasók tájékozódását. Az immáron online is elérhető elektronikus katalógusban a teljes állomány szerepel.

A könyvtár Budapest VI. kerületében, a Szépművészeti Múzeum épületétől kétszáz méterre található a Szondi utca 77. szám alatt.

A könyvtár olvasójeggyel látogatható. A könyvtár nyilvános, minden magyar és külföldi állampolgár beiratkozhat, ehhez fényképes személyi okmány (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) szükséges. A beiratkozással az olvasó magára nézve kötelezőnek ismeri el a könyvtár használat szabályait.

A beiratkozás és a könyvtárhasználat díjai
Éves olvasójegy: 2000 Ft
– diákoknak (diákigazolvány szükséges!): 1000 Ft
– 70 év felettieknek, közgyűjteményi és könyvtári/levéltári dolgozóknak (igazolás szükséges!): díjmentes
Napi olvasójegy: 500 Ft


Név:
Szépművészeti Múzeum
Cím:
Budapest, Szondi utca 77.
Telefon:
302 1805
Fax:
302 1833
E-mail:
library@szepmuveszeti.hu
Nyitva tartás:
hétfő - péntek: 9.00 – 18.00
szombat: 9.00 - 13.00
Térkép:
Átlagos (0 szavazat)