Magyar Mezőgazdasági Múzeum
A könyvtár bemutatása

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum agrártörténeti szakkönyvtára a múzeum alapításával egyidős, 1896-ban létesült.

Jelenleg mintegy 100.000 könyvtári egységet (könyv, folyóirat, CD, DVD) tartalmaz Gyűjtőköre az alábbi tudományterületekre terjed ki: agrártörténet, agrártudomány, erdészet, vadászat, halászat, élelmiszeripar, természettudományok, történettudomány, néprajz, közgazdaságtan, régészet, szociológia, statisztika, agrár-közigazgatás, szakoktatás. A könyvtár elsősorban magyar nyelvű és magyar vonatkozású kiadványokat, kisebb részben külföldi szakirodalmat gyűjt. Ezek között számos könyvtörténeti ritkaság található.

Az olvasóterme 28 férőhelyes teremkönyvtár, melynek szabadpolcán 10 ezer kötetnyi szakrendben elhelyezett könyv és folyóirat segíti az olvasók tájékozódását.

A könyvtári állományban való tájékozódást a könyvtár munkatársainak szaktájékoztatása mellett katalógusok, szakbibliográfiák segítik. 1995-től számítógépen történik az állomány feldolgozása integrált könyvtári rendszer segítségével, mely több szempontú visszakeresést tesz lehetővé.

Sokrétű állományunk alkalmas a minőségi oktatás segítése számára, mind a történelem, a helytörténet és a természettudományok oktatása területén. Különleges (részben már digitalizált) képállományunk alkalmas az oktatás színesebbé tételére. Könyvtárunkban eddig is fogadtunk és továbbra is fogadunk iskolai csoportokat az olvasás megszerettetése, valamint könyvtári ismeretek elsajátítása érdekében.


Név:
Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Cím:
1146 Budapest Városliget, Vajdahunyadvár
Telefon:
363 1117
Fax:
364 0076
E-mail:
info@mmgm.hu
Nyitva tartás:
kedd - csütörtök: 10-16 óra
péntek: 10-13 óra
Térkép:
Átlagos (0 szavazat)